Çayelimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü

Tarih : 9 Mart 2020 Pazartesi

Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı ÇİFTÇİ, İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. İşte o mesaj;

"Bugün Çayeli’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümündeyiz. Ülkemizi düşmanlardan temizleyerek bizlere emanet eden kahraman ecdadımızı bu önemli gün vesilesiyle rahmetle, minnetle yâd ederken, Çayelili hemşerilerimizin de Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu, yurdun dört bir yanında olduğu gibi, güzel Çayeli’mizde de tezahür etmiş, milletimizin bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceği bir kez daha tüm dünyaya gösterilmiş, Çayeli’miz işgalcilerden temizlenmiş ve Başkomutanın önderliğinde sürdürülen bu büyük mücadelede Çayelililer üzerine düşen görevi yerine getirmiştir.

Her biri bağımsızlık destanı yazacak geçmişe sahip olan bu kahramanlar, yaptıkları ile yaşadıkları dönemin ötesine geçmeyi başararak, milli ve manevi değerlerine olan yürekten bağlılıklarıyla tüm dünyaya güçlü bir birliktelik mesajı vermişlerdir. Kurtuluş yolunda gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz, bütün sıkıntılara göğüs germiş ve bizlere bu güzel vatanı bırakmışlardır. Böyle bir ecdadın torunları olan bizlere düşen görev, ecdadımızın kutsal emaneti olan şehrimizi ve ülkemizi millet şuuruyla korumak, daha kalkınmış ve müreffeh yarınlara taşımaktır.

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü münasebetiyle başta büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, saygıyla anıyor, Çay Kokulu Şehir Çayeli’mizden herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

İsmail Hakkı ÇİFTÇİ