DEKORATİF DİREKLERİMİZİN MONTAJINA BAŞLADIK

DEKORATİF DİREKLERİMİZİN MONTAJINA BAŞLADIK

Tarih : 10 Temmuz 2023 Pazartesi

DEKORATİF DİREKLERİMİZİN MONTAJINA BAŞLADIK

Şehrin her bir köşesinde kırık dökük ve ömrünü tamamlamış olan eski betonarme direklerin kaldırılması ile alakalı göreve geldiğimiz ilk andan itibaren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızla yazışmalar ve görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmelerimiz olumlu sonuç vermesiyle birlikte eskimiş olan direklerin değiştirilmesi ile ilgili süreç başlattıldı. AKSA Enerjinin belirlediği kriterler kapsamında iş kabulü yapan yüklenici firmanın süreci tamamlamasıyla birlikte Çayeli Belediyesi olarak dekoratif direklerin montajına bismillah diye başlamış bulunuyoruz.
Bizzat Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı ÇİFTÇİ’nin yakından takip etmiş olduğu çalışmalar neticesinde vatandaşlarımızın da özellikle talep ettiği dekoratif direklerin eskileriyle değiştirilmesiyle alakalı girişimlerimiz oldu. Bu girişimimizin ardından da dekoratif direk alımı için ihale sürecini de Çayeli Belediyesi olarak başlattık.
Yakından takip ettiğimiz ve ihalesi yapılmış hazırda beklettiğimiz dekoratif direklerin yüklenici firmanın iş bitirmesinin ardından Yaka Mahallesindeki ilçe girişinden montajına başlamış olduk.
Sökülen galvanizli direkler ile AKSA Enerjinin zimmetli direkleri olduğundan ilgili kurumca teslim alınıp başka ihtiyaç duyulan bölgelerde kullanılmak üzere muhafaza edildi.
Bilindiği üzere AKSA Enerji ile Karayolları arasında yaşanan yer, yetki ve kanun karmaşası yüzünden İlçemize uzun yıllardır doğalgaz gelememiş idi. 2019 yılında İlçe merkezindeki Yaka’dan başlayıp Kesmetaş Mahallesine kadar giden yolun tüm kullanım ve sorumluluğunu üzerimize alarak doğalgaz çalışmalarını başlatmış olduk.